Zeleni travnik za bivanje v vsakem nadstropju v Singapurju

Ta zelena moderna hiša se nahaja v lužno zasajenem stanovanjskem kompleksu v Singapurju in obdana z drevesi, da bi absorbirala duh svoje okolice. Trevose Place je bil končan z uporabo laboratorija A D.

"Ta želja po širjenju mesta, občutku lahke dinamike in miru, je izziv, glede na vse predhodno oblikovane zahteve lastnikov", pojasnjujejo arhitekti.

Zeleno prebivališče bi bilo treba prilagoditi potrebam večgeneracijske družine. To se doseže z oblikovanjem relativno kompaktne stavbe z dvoriščem in bazenom. Vrhunec strukture so pešpoti, oviti okoli zunanje fasade in obkrožati hišo v travniku.

"Poleg enostavne razširitve hiše na parcelo je ta dolga navijanje veranda razširitev za posamezne prostore," dodajajo arhitekti. Veranda nadaljuje travno pot do strehe.

Hiša ima tri etaže, vsaka ima skupni prostor in zasebne sobe. Velika okna in drsna vrata na vsakem nadstropju zagotavljajo naravno prezračevanje in razsvetljavo ter dostop do trase za travnike z vsakega nivoja.

Fotografije Masano Cavana.

Pustite Komentar