Industrijska garaža v Amsterdamu postane družinska hiša

Območje vzhodnih otokov v Amsterdamu je industrijska cona, ki je v mestu ladjedelniških podjetij. Appelo Studio je izpodbijal preoblikovanje nekdanje avtomobilske garaže ob starih dokih v družinski hiši.

Ohranitev dediščine stavbe je bila ključna za razvoj izvirne in zelo funkcionalne notranjosti. 115 kvadratnih metrov, Y-oblika ureditev zagotavlja odprt načrt, kar pomeni stalno komunikacijo.

"Spletna stran je razdeljena na tri cone: kuhinjo, dnevno sobo in knjižnico, pa tudi otroško sobo," pravijo arhitekti. "Kuhinja in bivalni prostor se nahajajo v lahkem delu hiše, ki se nahaja bližje ulici, medtem ko so otroške in sosednje spalnice v bolj zasebnem prostoru za sabo."

Industrijski elementi oživijo notranjost. V kuhinji se v centru nahaja 610 cm dolga omara z marmornimi delovnimi površinami. Betonirana tla, pohištvo po meri, jeklena okna in okvirji vrat pa naredijo to hišo edinstveno.

"Poleg prostorskega načela je bil pomemben del načrtovalnega procesa omejen proračun," so omenili arhitekti. "Večina stavbnih elementov je bila vključena v oblikovanje, da bi omogočili iztisnjenje vseh virov, osredotočenih na kuhinjo in fasado hiše."

Oglejte si video: Riblja Corba Leskovac Garaza 2008

Pustite Komentar