Viktorijanska hiša v vzhodnem Londonu se posodablja.

Lastniki te privatne hiše v Victoria Parku (East London, Južna Afrika) so se obrnili na arhitekturo Tamir Addadi z zahtevo, da razvijejo projekt za prenovo prvega nadstropja, s katerim so že dolgo sanjali o širjenju in olajšanju življenja. Kasneje se je na seznamu zahteval še ena postavka: poleg dodatnih kvadratnih metrov so stranke želele bolj odprt pogled na dvorišče vrta.

S stari postavitvi je bila kopalnica s pomožno sobo na hrbtni strani hiše, ki skoraj popolnoma blokira pogled na vrt iz kuhinje in znatno omejuje dostop do sobe z naravno svetlobo. Poleg tega, ker je bil vrt nad nivojem prvega nadstropja, je bilo mogoče vstopiti le s prehodom skozi teraso in do kratkega ozkega stopnišča. Bilo je mogoče odpraviti obe pomanjkljivosti prvotne postavitve z izgradnjo majhne razširitve na terasi in premikanje kopalnico in pomožno sobo na sprednji strani hiše. Ta "castling" je omogočila opremiti v hrbtni strani prostorno dnevno sobo z dostopom do prenovljenega, večstranskega dvoriščnega prostora. Jedilnica, zaradi katere se je rekonstrukcija prvotno začela, se zdaj nahaja pred hišo - na samem mestu, kjer je bila bivša dnevna soba.

Na vrtu so morali graditelji odstraniti precej veliko plast zemlje, da bi ustvarili asfaltirano cono, ki se je zdela v enem kosu iz dnevne sobe. Tam so bile nameščene klopi, zidovi in ​​lonci z rastlinami pa so bili bele barve, da bi ustvarili ozračje čistosti in svežine.

Oglejte si video: Words at War: Mother America / Log Book / The Ninth Commandment

Pustite Komentar