Veličastna hiša s pokritim atrijom

Nahaja se na ozkem obližu med dvema avtocestama in s strani vseh sosednjih hiš na vseh straneh, se je ta hiša zdela obsojena, da je v zaprtem prostoru. Toda arhitekti LIJO.RENY so razvili načrt za kreativno ustvarjanje meja. Hiša je sestavljena iz dveh delov, ki na straneh oblikujejo neverjeten atrij z visokimi rastlinami, ki se raztezajo do stropa. Okna in atrij so obloženi z zaščitnimi jeklenimi ploščami, prisotnost perforacij, ki omogočajo kroženje svežega zraka skozi celotno zgradbo. Toda niste videli notranjosti hiše! Združuje estetiko in funkcionalnost, glavni poudarek pa je na kakovosti življenja.

Notranji prostor hiše je 180 kvadratnih metrov (vključno z atrijsko cono).

Vsaka soba je tesno povezana z lokalnim območjem. Sobe, ki gledajo na vrt, nudijo popoln občutek svobode s pomočjo drsnih vrat.

Sodobna nastavitev ustvarja občutek reda in kontrasta notranjosti z atrijsko cono, a lončnice pospešujejo konceptualno povezavo z vrtom.

V manjšem krilu hiše je dnevna soba. Kratek pot skozi vrt pripelje do drugega, večjega krila, ki ima jedilnico, kuhinjo in večino spalnic.

Ko se stopnišče dvigne, ograje prečkata, posnemajo okoliške rastline. Kratka kamnita cesta vodi v jedilnico.

Jedilnica, tako kot mnoga funkcijska področja hiše, neposredno meji na atrij.

Sobe lastnikov hiše se nahajajo na strani ulice s šibkim prometnim tokom.

Drsne stene dodajajo modularno funkcionalnost, po potrebi vam omogočajo, da je vsaka soba odprta ali, nasprotno, opremiti svoj zasebni prostor.

Lahko pridete v drugo nadstropje tako, da gredo v vrt in po elegantnem lesenem stopnišču.

Ko stopimo po stopnicah, gost vstopi v drugo dnevno sobo, okrašena v odtenkih tropskega rdečega, apnenčastega in rafiniranega lesa.

Velika drsna vrata, ki se odpirajo na vrt, so varovana za varnost.

V nekaterih prostorih si lahko ogledate umetnost na steno s ponavljajočim se vzorcem, kopirate teksturo perforiranih zaslonov in reproduciramo učinek svetlobe, ki teče skozi njih.

Naslednji korak stopnic vodi v glavno spalnico, najbolj zasebni del hiše.

Poleg spalnice v tretjem nadstropju je le kopalnica in odprta terasa.

Žarki svetlobe, ki prodirajo skozi okrepljena okna, ustvarjajo bleščečo "dihanje" učinka, ko drevje drsijo v vetru.

Ta fotografija jasno kaže, da zastarela okna sploh ne smejo videti zastrašujoče. Čeprav nizkoprofilni dizajn in sveža bela barva dajejo tej rešetki nekoliko nežen izgled.

Zdi se, da tudi lokalne ptice radi miru in tišini atrija.

V tej hiši, celo preprosto potovanje iz sobe v sobo postane zanimivo doživetje za gosta, kar poveča njegov odnos z naravo.

Ko sonce spreminja svoj položaj ves dan, senčniki napolnijo različne dele hiše, kar ustvarja posebno, vedno spreminjajočo se estetiko.

Pogled na strop od dna atrija.

Ponoči svetloba, ki prodira skozi perforirane zaslone, ustvarja podoben učinek kot sončni žarki skozi listje palm.

Zdaj si oglejte postavitev hiše - vedno je lepo videti, kako razmiki vplivajo drug na drugega.Gostje lahko preučijo atrij na poti v jedilnico, medtem ko kuhinja in spalnica ostanejo zasebna območja.

Bodite pozorni na to, kako se študija in knjižnica nahajajo ločeno v majhnem krilu. Tu lahko pridete samo po stopnicah iz prvega nadstropja.

Od glavne spalnice je dostop na odprto teraso.

In tu je še ena odprta terasa - tik nad prejšnjo.

Oglejte si video: Orgle v Frančiškanski cerkvi v Ljubljani

Pustite Komentar