Hiša v industrijskem predelu Amsterdam

Pri oblikovanju te hiše, imenovane Lofthouse I, je bil glavni izvor navdiha za oblikovalce iz Marc Koehler Architects industrijske krajine amsterdamskih industrijskih con. Ta okoliščina pojasnjuje minimalistični pristop k zasnovi zunanjosti, ki je označen z lesenimi okvirji črne barve, navpično obloženimi opažami in velikimi okni. Kar se tiče postavitve, so se stranke raje odločile za odmik od klasične sheme, kot če bi jo "obračali", tako da so spalnice v prvem nadstropju in sobe za delitev časa - na drugi in tretji. Lokacija kuhinje, jedilnice in dnevnega prostora v zgornjih nadstropjih je omogočila kar najširši možni pogled na pristanišče.

Projekt hiše temelji na arhitekturnem konceptu Superlofts, ki omogoča, da se podporne strukture nahajajo v tipičnem lesenem okvirju na poljuben način. Poleg tega struktura okvirja teh hiš znatno zmanjša čas gradnje.

Ko se na fasado plezate široke deske, jih zamenjate z ožjimi in dodajajo videz hiše privlačnosti.

Razpon tega stopnišča, nameščenega na zahtevo kupcev v notranjem atriju hiše, povezuje stanovanjska območja med seboj "prekrivajo". Ko se plezate po njej, se počutite kot igralka.

Da bi vizualno razširili življenjski prostor v hiši, je bilo odločeno, da ga oblikujete v razdelku - tako, da so sobe na levi in ​​desni strani stopnic na drugačni ravni relativno drug drugemu. Poleg tega je zaradi zasnove prostora sosednjih nadstropij v vidnem polju.

Gradbeniki so poskušali hišo narediti zelene in nehlapne, tako da so namestili sončne celice na strehi, prezračevanje opremljeno s spremljanjem nivoja ogljikovega dioksida in MEV, ogrevana tla in povezavo hiše s centralnim ogrevalnim sistemom za zmanjšanje porabe energije.

Oglejte si video: Eric X. Li: A tale of two political systems

Pustite Komentar