Vertikalna podstrešja s stopnicami v duhu Escherjevih del

Ta nekdanja stavba v železniškem hostelu v Milanu je bila združena s skupnimi prizadevanji Westway Architects in oblikovalca notranje opreme Stefano Pavia. In če je bila zunanja stavba, očitno zgrajena nekje med letoma 1920 in 1924, odločena, da ostane v prvotni obliki, potem je notranjost doživela dramatične spremembe. Odstranjena je bila vsa notranja dekoracija, po kateri je bilo potrebno zamenjati izolacijo, popraviti komunikacijo, opraviti sanacijo in popolnoma posodabljati notranjost (od kleti pa se konča s streho in podstrešjem). S spreminjanjem postavitve, premikanjem stopnic, dodajanjem novih nadstropij in obnovo podstrešja se je uporabni prostor povečal na 60 kvadratnih metrov.

Na tleh ni nič odveč, zato je prostor bolj prostoren.

Ko so od kupca prejeli "dobro", so gradbeniki rusili, da bi utelešili svojo glavno idejo - lestev, ki jo je zasnoval M.K. Asher. Po odstranitvi vseh starih zaključkov so ustvarili strukturno ločeno središčno točko prenovljene sobe, ki se razteza navzgor do petih nadstropij. Ta tla med seboj povezujeta dve ločeni lestvi, ki ležita vzdolž nosilnih sten.

V kletkah iz kleti do četrtega nadstropja potekajo zelo ozka stopnišča, ki povezujejo fitnes, kuhinjo in jedilnico ter dnevno sobo, kopalnico in študij.

Oglejte si video: Izola - Sodobno 4-sobno stanovanje s panoramskim razgledom naprodaj

Pustite Komentar